Yoga, YOGASFERA YOGASFERA Un espacio Internet para reunir toda la información sobre el mundo del yoga y su esfera: centros, estudios, profesores, cursos,clases, formaciones, eventos especiales ... todo lo que ocurre alrededor del yoga y que podemos compartir: consultar actividades. Un espai Internet per reunir tota la informació sobre el món del ioga i la seva esfera: centres, estudis, professors, cursos,classes formacions, esdeveniments especials... tot allò que passa entorn del ioga i que podem compartir: consulteu activitats. YOGASFERA Welcome to Yogasfera, a page on internet that brings together information about the world of yoga: centres, studies, courses, teachers, training, special events, in fact anything that happens in the world of yoga that we can share together: consult activitie

Yogasfera incorpora una botiga Ioga on trobaràs una acurada selecció d'articles d'una excel·lent qualitat, naturals i respectuosos amb el medi ambient, de marques que rarament es troben al mercat europeu, totes elles amb compromís mediambiental i social. Yogasfera incorpora una tienda Yoga donde encontrarás una cuidada selección de excelentes productos para la práctica, naturales y respetuosos con el medio ambiente, de marcas que difícilmente se pueden encontrar en el mercado europeo, todas con compromiso medioambiental y social. Store Yoga, Manduka, Yogitoes, Mats, Yoga Bags, yogui towels. Estores de Ioga, esterillas de Yoga, bolsas de Yoga, bosses de Yoga. Accessorios de Yoga, accessoris de Ioga, Props YOGA Clases de Yoga, Classes de Yoga Barcelona, Calendario actividades de Yoga, directorio de centros de Yoga, tienda de Yoga
Gyantse, Kumbum, Tibet author:Víctor Domènech
middle
FEM DEL IOGA UNA PRÀCTICA AMOROSA: APRENENT A ESTIMAR
20 May
2010


Sovint comencem a practicar ioga plens d'expectatives que ens diuen que aquesta disciplina vinguda de l'Orient ens serà molt beneficiosa perquè ens ajudarà a millorar la nostra forma física i sobretot ens ensenyarà el camí que mena a la pau mental. Potser vista des de fora, la pràctica de ioga pot semblar força introspectiva: tot de persones que practiquen juntes, unes al costat de les altres, fins i tot amb els ulls tancats, concentrades en la seva respiració i en les seves postures... per això, al cap de poc temps d'haver començat a practicar, ens sorprèn tant que una de les sensacions primeres que ens arriben sigui justament la contrària a l'aïllament: ens sentim més oberts i amorosos.

Si em permeteu un comentari del tot personal, quan fa uns anys em vaig iniciar en la pràctica ioga seduïda pel joc meditatiu de les postures encadenades en el vinyasa que em va enamorar, se'm feia estrany descobrir com cada vegada em semblàvem més presents els records de les persones intrínsecament bones que he tingut la sort de tenir a prop al llarg de la vida. Llavors no ho sabia però la pràctica completa i, sobretot, el fet d'obrir el cor, l'acció realment física d'obrir bé el pit en les postures i la calma que arriba amb la meditació, va fer créixer la sensació d'estimar i va despertar més i més el record i la presència d'aquestes persones, en cada pràctica pensava sobretot en la meva àvia Roser: petita, acollidora i plenament amorosa.

Fa uns dies he llegit el llibre Aprenent a estimar de Ricard Rotllan que m'ha fet reviure aquests records perquè exposa de manera clara i sistemàtica el camí de l'amor i la compassió. El llibre ens endinsa en el camí de la meditació que asserena el cos i clarifica la ment però a més, ens explica els fonaments de la meditació metta o bodhichita.


postura de meditación
Aprenent a estimarUs en faig cinc cèntims:

Tots omplim la nostra vida accelerada de múltiples accions encaminades a aconseguir la felicitat. Certament aconseguim petits moments de felicitat que a poc a poc anem veient que són temporals i comencem a plantejar-nos com trobar una felicitat una mica més duradora. Si reflexionem sobre aquests moments feliços que hem viscut i han passat veurem que tots tenen en comú la 'sensació de sentir-nos bé' i que en tots ells i ha hagut d'una manera o altre 'una experiència d'amor' que ha produït una alegria i que ens ha mogut amb molta energia malgrat que per un motiu o altre no l'hem sabut mantenir. 'L'amor sempre ens ha fet sentir bé'.

Si hi pensem ens adonem que 'cal aprendre a estimar millor, perquè l'amor arrossegui totes les nostres energies per fructificar més tard o més d'hora en una vida plenament feliç.'

Com és que si l'amor ens fa feliços no som capaços de mantenir-ne l'energia? Aquesta s'ablaneix davant del sentiment individualista de l'existència d'un 'jo', davant l'egocentrisme que s'apodera de la nostra ment.

Davant l'egoisme que dificulta poder mantenir l'amor de forma pura i benèfica cal desenvolupar una actitud altruista i aquesta naixerà més fàcilment quan entenguem que tot el que som i tenim és possible gràcies als altres.

'El desenvolupament de la ment altruista és la substància màgica que transforma la nostra existència (...) aquesta ment altruista és la causa de la felicitat i engendrarà en nosaltres des del primer moment un goig sublim. La ment altruista és com el llevat que fa créixer el pa: ens ajuda a fer feliços tots els altres éssers, i en la seva felicitat trobarem la nostra pròpia felicitat.

Ara bé, per fer que la nostra ment tingui una actitud altruista ens cal investigar com funciona i mirar de deixar-la en calma, en això ens ajudarà la meditació que ens obrirà les portes de l'estabilitat i la claredat i ens acostarà a l'estat d'equanimitat necessari per poder estimar tots els éssers.

Primer necessitarem ensinistrar-nos en l'equanimitat dels dos estats poc hàbils: excitació i laxitud, per després adonar-nos de l'existència del sofriment i del fet que quan la nostra ment esdevé dual i pensa amb els termes de 'jo' i 'els altres' neixen emocions pertorbadores de desig, odi, ignorància que contaminen les nostres accions perquè la nostra ment llavors no pot percebre la realitat tal com és. Totes les accions causen els seus efectes i hem de ser molt curosos de dedicar-nos a les accions que produiran efectes beneficiosos que formaran part de les causes de la felicitat de tots els éssers.

'Una persona que estima i és bondadosa aconsegueix que els altes gaudeixin del benestar pel fet d'estar amb ella. A tot arreu la gent, i també els animals, reconeixen de seguida quan un individu estima i és bondadós, i hi confien naturalment.'

La meditació centrada en els quatre pensaments incommensurables ens serà de gran ajuda perquè farà que la nostra ment flueixi en una mateixa direcció i neixi l'hàbit, tal com ho fa un corrent d'aigua que deixa el seu solc a la terra. Esperarem que per l'efecte de la repetició, la nostra ment de forma espontània, acabi implicant-se en l'acció que suggereixen aquestes quatre pensaments: l'amor, la compassió, la gaubança (viva alegria) i l'equanimitat.

Quan ens adonem que podem canviar la nostra ment i millorar-ne l'actitud, ens sentim molt millor, això ens ajuda a percebre en nosaltres tota mena de bones qualitats que volen manifestar-se, qualitats que ja son en la nostra ment com petites llavors que l'estimació fa germinar.

La ment altruista es mou per la motivació de fer feliços tots els altres éssers, se'ls mira amb un perfecta equanimitat i es va omplint d'amor bondadós i de compassió que en última instància potser la portarà fins a l'estat que la llengua sànscrita coneix com a Buddha, on la ment és pura i es troba en perfecte plenitud.

'La valuosíssima ment altruista és, doncs, la causa fonamental per obtenir una perfecta plenitud, caracteritzada per l'experiència de llibertat, pau estable, perfecte goig i felicitat perpètua.'

Arribats ens aquest punt, el llibres s'endinsa en les tècniques que ens ajudaran a transformar la ment egoista en una ment altruista. La primera s'anomena 'les sis causes i un efecte' i la segona 'igualar-se i intercanviar-se un mateix pels altres'.

Us convido doncs a que llegiu aquest llibre que us farà més conscients d'això que de ben segur ja sabeu: si feu créixer l'amor en vosaltres, creixerà també l'amor en els altres, en tots els éssers.

In { Meditation, Books, } comments{ 2 } author: Mariona Costa
21 May
2010

Apetece mucho leerlo , gracias

author comment:Natalia
25 May
2010

L'escrit per que tots tinguem pau.

author comment:Ricard Rotllan
Add your comment:
http://www.yogaiastore.com