Yoga, YOGASFERA YOGASFERA Un espacio Internet para reunir toda la información sobre el mundo del yoga y su esfera: centros, estudios, profesores, cursos,clases, formaciones, eventos especiales ... todo lo que ocurre alrededor del yoga y que podemos compartir: consultar actividades. Un espai Internet per reunir tota la informació sobre el món del ioga i la seva esfera: centres, estudis, professors, cursos,classes formacions, esdeveniments especials... tot allò que passa entorn del ioga i que podem compartir: consulteu activitats. YOGASFERA Welcome to Yogasfera, a page on internet that brings together information about the world of yoga: centres, studies, courses, teachers, training, special events, in fact anything that happens in the world of yoga that we can share together: consult activitie

Yogasfera incorpora una botiga Ioga on trobaràs una acurada selecció d'articles d'una excel·lent qualitat, naturals i respectuosos amb el medi ambient, de marques que rarament es troben al mercat europeu, totes elles amb compromís mediambiental i social. Yogasfera incorpora una tienda Yoga donde encontrarás una cuidada selección de excelentes productos para la práctica, naturales y respetuosos con el medio ambiente, de marcas que difícilmente se pueden encontrar en el mercado europeo, todas con compromiso medioambiental y social. Store Yoga, Manduka, Yogitoes, Mats, Yoga Bags, yogui towels. Estores de Ioga, esterillas de Yoga, bolsas de Yoga, bosses de Yoga. Accessorios de Yoga, accessoris de Ioga, Props YOGA Clases de Yoga, Classes de Yoga Barcelona, Calendario actividades de Yoga, directorio de centros de Yoga, tienda de Yoga
Gyantse, Kumbum, Tibet author:Víctor Domènech
middle
Sant Jordi 2010
21 Apr
2010

Arriba Sant Jordi i les prestatgeries de les llibreries s'omplen de noves propostes per llegir, per consultar, per gaudir mirant i tocant...

El ioga també té el seu lloc a les botigues i a les taules que trobarem al carrer. Hi haurà llibres que ens apropen a la filosofia del ioga, font de coneixement antic i contemporani a la vegada, a les diferents modalitats de pràctica, al plaer de compartir el ioga amb parella, a la meditació i a l'autoconeixement, a l'anatomia que ens ajuda a conèixer millor el cos i construir les postures. També llibres per acostar el ioga als més petits!!

Us apropem una petita selecció de novetats per triar i remenar:
esencia del yoga

La esencia del Yoga


Astadala yogamala Volumen IIIL'essència del ioga consisteix en un vast projecte editorial que té per objectiu reunir tot el material d'articles, conferències, entrevistes, sessions de preguntes i respostes i cursos de formació, oferts per Yogacarya Iyengar. Aquest tercer volum aborda temes que s'estenen des de la terapèutica i l'ayurveda fins a l'educació i els esports, o des de la pràctica (Sadhana) fins l'ensenyament del ioga com a art, ciència i manera de viure.
L'obra, que ha estat seleccionada, corregida i supervisada personalment pel mateix BKS Iyengar, està destinada a convertir-se en un altre referent indispensable tant per als practicants de Ioga com per a aquells que desitgin conèixer i aprofundir en aquesta incomparable tradició espiritual. Els dos volums anteriors es van publicar l'any 2007 i 2008.
Mi guía de Yoga

Mi guía de Yoga


 • Autores: Gloria Rosales i Gordana Vranjes; Il·lustracions: Pep Montserrat

 • Pàgines: 168

 • Col·lecció: La Voz de Helios, 1

 • 1a edició desembre 2009

 • ISBN: 978-84-8330-571-3

 • Editorial: Viena Ediciones

 • http://www.vienaeditorial.com

A Mi guía de Yoga, les autores exposen amb un llenguatge clar i directe tot el que
cal saber per practicar ioga: des dels seus orígens a l'Índia, passant pels
diferents estils de ioga, fins a com realitzar la pràctica a casa teva. Glòria Rosales i Gordana Vranjes, ambdues professores amb una llarga experiència, t'expliquen com utilitzar el cos per arribar a la ment. El llibre descriu 40 postures i en destaca els detalls més importants amb les il·lustracions acuradament realitzades per Pep Montserrat. Hi trobaràs també 5 seqüències de ioga de 5, 15, 30, 60 i 90 minuts per fer a casa. Perquè el ioga només és útil experimentant. El llibre inclou un cd amb 3 seqüències guiades, una pràctica de respiració i una de relaxació profunda. L'edició catalana de La meva guia de ioga (2008), s'ha convertit en un llibre de fons de moltes llibreries. Les il·lustracions de Pep Montserrat van obtenir el Premi Junceda en llibres de no-ficció 2009.
Hatha Yoga Ilustrado

HATHA YOGA ILUSTRADO


Para mejorar la fuerza, la flexibilidad y la concentración


 • Autors: Martin Kirk, Broke Boon i Daniel DiTuro

 • Pàgines: 236

 • 1a edició març 2010

 • ISBN: 978-84-9910-024-1

 • Editorial: Paidotribo

 • http://www.Paidotribo.com

El Hatha ioga pot calmar la ment, proporcionar un exercici físic suau o fer-nos suar de valent. Pot reduir la freqüència cardíaca quan estem estressats o augmentar-la oferint un vigorós exercici físic.

Hatha Ioga Il·lustrat ens acosta als orígens del ioga, als fonaments de la pràctica i a les nocions de meditació. Recull més de 600 fotografies per mostrar les 77 postures estàndard de l'hatha ioga que són aplicables a la majoria dels estils incloent l'Iyengar, l'Asthanga i el Bikram, classificades per tipus de postura: les de peu, de balanceig, les invertides, d'inclinació posterior i anterior, de torsió, assegudes, de descans i de relaxació. El llibre mostra les posicions inicials --amb variacions senzilles per persones menys flexibles o amb problemes físics--, intermèdies i finals de cada asana i les explica pas a pas amb variacions pensades per millorar la pràctica del ioga. El llibre prosa també un seguit de rutines per practicar.

Yoga para el mundo de hoy.jpg

Yoga para el mundo de hoyCos i ment són dos instruments que es poden desenvolupar i perfeccionar. Els hem de cuidar, atendre'ls i millorar-los sense obsessionar-nos ni aferrar-nos-hi massa. Hi ha una energia que els anima que també pot ser augmentada, regulada amb saviesa i harmonitzada. Tots comptem amb la força de la voluntat i la podem posar al servei de la nostra millora personal. Des de fa milers d'anys, la ciència del ioga ha estudiat la manera d'optimitzar el funcionament de la ment i el cos com a premisa de l'evolució i el desenvolupament espiritual de l'home. A Yoga para el mundo de hoy, Ramiro Calle comparteix amb nosaltres un seguit de coneixements senzills i pràctics que ens ajudaran a aconseguir el benestar i l'equilibri del cos i de la ment, a incrementar la força vital i a aconseguir un funcionament més precís i saludable dels processos pricosomàtics.

Yoga Kripalu

Yoga Kripalu


Guía de la práctica integral


 • Autor: Richard Faulds

 • Pàgines: 351

 • 1a edició febrer 2009

 • ISBN: 978-84-8019-994-0

 • Editorial: Paidotribo

 • http://www.paidotribo.com

El llibre Yoga Kripalu ensenya pas a pas com despertar la consciència del cos i de la respiració. Conté dues sèries de postures completes, segures i profusament il·lustrades, per a principiants i alumnes de nivell mig, i desenvolupa un ampli menú de postures addicionals per millorar la força i la flexibilitat i plantejar nous reptes als practicants avançats. També proporciona als lectors orientació per arribar a viure l'extraordinària experiència de la "meditació en moviment" que ha esdevingut el distintiu del ioga Kripalu.
Però el ioga Kripalu és alguna cosa més que un programa d'exercicis, el llibre ensenya també tècniques relatives a la consciència i l'energia que fan del ioga un potent catalitzador de la curació física, el creixement psicològic i el despertar espiritual.
yoga en pareja

El arte del yoga en pareja


 • Autor: Xavier Satrustegui Azpiroz 'Soma'

 • Pàgines: 375

 • 1a edició gener 2010

 • ISBN: 84-613-6905-X

 • Editorial: Asociación Witryh Escuela de Yoga

 • http://www.witryh.org

Més de 500 fotografies a tot color. 305 postures de ioga en parella amb les seves variacions. Un llibre pràctic de consulta per a professors de ioga. Un llibre de contemplació i lectura mística de l'essència del Ioga Integral. Un llibre de Hatha Ioga amb els seus principis bàsics, creatius i teòrics avantguardistes. Un llibre sense dogmes i portador de respostes per trobar el camí que porta al Gran Profund. Un llibre creat per despertar saviesa i crear alegria.Un llibre que ha nascut la nit de Nadal sota els auspicis del mestre de mestres Jhasua, del iogui de la pau Krishna i del mestre de la meditació Buda.
Anatomía & Yoga.jpg

ANATOMÍA & YOGA


Para la salud y la postura


 • Autors: Nicola Jenkins i Leigh Brandon

 • Pàgines: 144

 • 1a edició abril 2010

 • ISBN: 978-84-9910-048-7

 • Editorial: Paidotribo

 • http://www.Paidotribo.com

Anatomia & yoga Para la salud y la postura proporciona una mirada aclaridora sobre què fa el cos quan es practica ioga, amb una anàlisi visual i textual de les asanes, i, a la vegada, constitueix una guia per millorar la postura i la salut de forma segura i eficaç. Les postures han estat triades específicament per establir l'equilibri en cada tipus ortostàtic: cifòtic, lordòtic, esquena plana i hiperlordòtic de manera que el llibre facilita la comprensió les causes i les conseqüències dels diferents desequilibris posturals i ensenya com corregir-los. Tots els exercicis s'acompanyen amb instruccions exhaustives i il·lustracions anatòmiques que mostren els músculs que intervenen i com ho fan. També es presenten les pautes per a l'entrenament juntament amb les modificacions dels exercicis per adaptar-los al nivell del practicant.
guia practica relajacion

Guía práctica de relajación física y mental

En aquesta obra eminentment pràctica, Ramiro Calle aboca totes les ensenyances i instruccions, amb indicacions molt precises, per tal que qualsevol persona pugui aprendre a relaxar-se tant física com mental i emocional, i ho pugui fer per ella mateixa. El llibre incorpora nombroses tècniques per relaxar i assossegar el cos i la ment. La relaxació és font de salut, benestar, equilibri i assossec, amb l'avantatge que qualsevol persona que s'ho proposi pot aprendre a relaxar-se i guanyar així pau interior, autodomini, equilibri i harmonia. És una tècnica relativament fàcil si es practica amb assiduïtat, i, a més, és molt agradable i reconfortant. Com en tota disciplina, la clau de l'èxit és la pràctica assídua. Qui dediqui sis setmanes a fer diàriament una sessió de vint minuts, aconseguirà un bon nivell de relaxació i controlarà l'anomenada "resposta de relaxació", és a dir, serà capaç de relaxar-se a l'instant en qualsevol moment o circumstància.
Técnicas de relajación

Técnicas de Relajación


Guía práctica para el profesional de la salud


 • Autora: Rosemary A. Payne

 • Pàgines: 292

 • 5a edició març 2009

 • ISBN: 978-84-8019-995-7

 • Editorial: Paidotribo

 • http://www.paidotribo.com

Rosemary A. Payne, terapeuta amb una àmplia experiència clínica, ha reunit en aquesta obra divuit dels mètodes de relaxació més utilitzats i una àmplia gamma de tècniques pràctiques que s'acompanyen amb fotografies, guions i referències que faciliten l'aprenentatge i la pràctica. El llibre es divideix en quatre parts: la primera mostra el procediment general per aplicar en tots els mètodes i fa una anàlisi de les teories que estudien la relaxació i l'estrès. La segona desenvolupa els mètodes físics de relaxació --relaxació progressiva, muscular passiva, aplicada, entrenament de la relaxació del comportament, mètode de Mitchell, tècnica d'Alexander, relaxació diferencial--, i analitza el paper que juguen els estiraments en la relaxació, l'exercici físic i la respiració. La tercera s'ocupa dels sistemes mentals de relaxació: l'autoconeixement, la visualització, l'entrenament autogènic i la meditació. La quarta part dedicada a la relaxació en l'embaràs i el part recull també diversos mètodes per facilitar la relaxació a curt termini i poder fer front a les situacions estressants de la vida diària.
postura De Meditación

La postura de meditación


Manual práctico para meditadores de todas las tradicionesEn les pràctiques de meditació, el cos és tan important com la ment encara que moltes vegades quedi relegat a un segon lloc. Aconseguir un estat de "relaxació alerta" és el denominador comú de tantes tècniques meditatives que buiden la ment, obren el cor i activen les energies guaridores naturals, tant del cos com de la ment. A La postura de meditació Will Johnson es proposa guiar a totes aquelles persones que s'atreveixin a endinsar-se en aquestes pràctiques, amb exercicis per treballar postures i consells que traslladen els beneficis de la meditació a tots els aspectes de la vida. L'objectiu és aconseguir despertar la intel·ligència innata del cos i facilitar el camí cap a una vida rica i plena. El despertar espiritual no és una fugida del cos humà, sinó un lliurament conscient a l'experiència de ser plenament humà.
Trobareu una ressenya d'aquest llibre al BLOG de yogasfera: SEIEM BÉ QUAN MEDITEM?

la meditacion budista

La Meditación budistaEn els darrers anys s'ha centuplicat l'interès per la meditació en totes les seves formes i, per descomptat, per la meditació vipassana que no exigeix cap mena de creença i pot ajudar tant al cristià com al budista, el creient o l'agnòstic, els joves o la gent gran, a totes aquelles persones que vulguin portar assossec i comprensió clara a la seva ment. Per tal que aquesta obra sigui útil i profitosa al lector, Ramiro Calle inclou un breu apunt sobre la vida de Buda i una exposició succinta de les ensenyances essencials d'aquest gran Mestre. La part principal del llibre està dedicada a les dues branques de meditació budista (vipassana i Samatha), el seu abast, els seus efectes i les seves tècniques.
El poder de la atención

El poder de la atención: 100 lecciones sobre mindfulness


Extractos de vivir con plenitud las crisisEl poder de la atención ofereix una porta d'entrada a la pràctica de l'atenció plena i al descobriment de què és el més profund i el millor de nosaltres mateixos. Els 100 missatges d'aquestes pàgines ens recorden el que ja sabem en el nostre interior: que podem triar en cada instant com mantenir una relació sàvia amb aquest moment, interna i externament, malgrat tot el què estigui passant. Al fer-nos responsables de la nostra pròpia experiència, fem un pas potencialment transformador cap a un genuí benestar i ver la felicitat, no cap a tipus de futur "millor" que pogués aparèixer, sinó en l'únic moment amb què comptem, aquest instant present.
Los estados de animo

Los estados de ánimo


El aprendizaje de la serenidadBon humor, pau interior, confiança, serenitat... Però també depressió, inquietud, nostàlgia, irritació, desesperació.... Barreja subtil d'emocions i pensaments, els nostres estats d'ànim són l'ànima de la nostra relació amb el món. Sempre presents, sempre influents, ens acompanyen en tot moment de la nostra vida. Aquest llibre ens ajudarà a comprendre i ajustar els nostres estats d'ànim i, per tant, a aconseguir serenor. Perquè saber entrar en un mateix, acceptar les estats d'ànim i fer que evolucionin pot canviar-ho tot en la nostra vida.PER COMPARTIR EL IOGA AMB EL MÉS PETITS:
quien soy yo.jpg

¿Quién soy yo?


Yoga para niños de todas las edades


 • Autora: Jane Lee Wiesner; Il·lustracions: Annie White

 • Pàgines: 44

 • 1a edició 2009

 • ISBN: 978-84-96483-34-7

 • Editorial: Sirpus

 • http://www.sirpus.com

Aquest llibre inspira la imaginació del nen i, al mateix temps, contribueix a que tingui una bona salut mental i física, introduint-lo en la pràctica del ioga i els moviments basats en el Hatha Ioga.
DIVIERTETE CON EL YOGA

¡Diviértete con el yoga!


Ejercicios y juegos para toda la familia


 • Autora: Juliet Pegrum

 • Pàgines: 128

 • 1a edició abril 2010

 • ISBN: 978-84-253-4418-3

 • Editorial: Grijalbo

 • http://www.grijalbo.com

Més de setanta postures per gaudir del ioga amb els teus fills de forma divertida. Quin nen es resisteix a un joc que li proposa convertir-se en un gat, un lleó o el gos que camina cap per avall? Juliet Pegrum ens ensenya com els petits poden passar-s'ho d'allò més bé mentre practiquen les clàssiques postures de ioga, a la vegada que gaudeixen dels seus beneficis. Ioga treballa la seva flexibilitat, la concentració i la força, aprenen a mantenir una postura corporal correcta i a tenir confiança en ells mateixos. El llibre inclou capítols específics per franja d'edat o dedicats al control de la respiració i al treball en equip. Més de dues-centes fotografies a tot color acompanyen pares i fills pas a pas.I per recomanació del Lluc que en té 9, un llibre de fa uns anys:El pare es de plastilina

El papa és de plastilina


Ioga per a pares i fills


 • Autor: Baron Baptiste

 • Il·lustracions: Annie White

 • Pàgines: 48

 • 1a edició 2005

 • ISBN: 8478714154

 • Editorial: La Magrana, 2005

 • http://www.magrana.cat

Aquest llibre inspira la imaginació del nen i, al mateix temps, contribueix a que tingui una bona salut mental i física, introduint-lo en la pràctica del ioga i els moviments basats en el Hatha Ioga.


Llegiu, però sobretot practiqueu i compartiu!! Bona diada de Sant Jordi 2010.


In { Books, } comments{ 9 } author: Mariona Costa
21 Apr
2010

M'encanta aquesta selecció , espero que algú que estimo s´ho miri i em regali un d'aquets llibres, venen ganes de disfrutar llegint-los , mirant-los i sobre tot de practicar!

author comment:Joan Manuel Gimeno
22 Apr
2010

Me encanta la selección, pero cuando voy a las librerías no encuentro casi nada. Dónde compras tú los libros de yoga?

author comment:Mónica Mateo
22 Apr
2010

Buf!!! cuántos libros buenos, realmente va a ser muy difícil escoger uno, esto ya ha sido como empezar ojearlos. Gracias

author comment:Natalia
22 Apr
2010

Hola!! Mónica! Me gustaría poder decirte que los compro en un rincón entrañable lleno de libros de yoga que los hay. pero suelo ir directamente a a ABACUS o a Casa del Libro!! Los libros infantiles en Casa Anita (Santa Eugènia, 7). Y es que estos últimos años me falta tiempo para perderme entre estanterías horas y horas como solía hacer. Si lees este comentario y conoces librerías interesantes, escríbenos!!

author comment:Mariona
22 Apr
2010

Ah! He recordat un lloc on trobar llibres de ioga a Gràcia que està molt bé: Llibreria Te Quiero, al carrer Torrijos, 9

author comment:Mariona
22 Apr
2010

Que be que hagis tingut la idea de recomanar-ne per St Jordi.

author comment:eva escarre
22 Apr
2010

Quin recull de llibres més fantàstic, moltes gràcies per compartir-lo!

author comment:Roger
05 May
2010

Hola Mariona, que recopilación más interesante. Gracias por compartirlo. Me podrías sugerir alguna referencia de Asthanga?

author comment:Giuseppe
07 May
2010

Hola Giuseppe, Hoy he visto tu mensaje! Si eres practicante de Ashtanga ya lo debes conocer pero por si no es así, un buen libro de referencia es el Asthanga Yoga The Practice Manual, David Swenson, publicado por Asthanga Yoga Productinos (September 1, 1999) ISBN: 978-1-891252-08-2. Si sigues el enlace siguiente lo podrás ver: www.ashtanga.com/html/p.lasso?p=10026. Namaste!

author comment:mariona
Add your comment:
http://www.yogaiastore.com