Yoga, YOGASFERA YOGASFERA Un espacio Internet para reunir toda la información sobre el mundo del yoga y su esfera: centros, estudios, profesores, cursos,clases, formaciones, eventos especiales ... todo lo que ocurre alrededor del yoga y que podemos compartir: consultar actividades. Un espai Internet per reunir tota la informació sobre el món del ioga i la seva esfera: centres, estudis, professors, cursos,classes formacions, esdeveniments especials... tot allò que passa entorn del ioga i que podem compartir: consulteu activitats. YOGASFERA Welcome to Yogasfera, a page on internet that brings together information about the world of yoga: centres, studies, courses, teachers, training, special events, in fact anything that happens in the world of yoga that we can share together: consult activitie

Yogasfera incorpora una botiga Ioga on trobaràs una acurada selecció d'articles d'una excel·lent qualitat, naturals i respectuosos amb el medi ambient, de marques que rarament es troben al mercat europeu, totes elles amb compromís mediambiental i social. Yogasfera incorpora una tienda Yoga donde encontrarás una cuidada selección de excelentes productos para la práctica, naturales y respetuosos con el medio ambiente, de marcas que difícilmente se pueden encontrar en el mercado europeo, todas con compromiso medioambiental y social. Store Yoga, Manduka, Yogitoes, Mats, Yoga Bags, yogui towels. Estores de Ioga, esterillas de Yoga, bolsas de Yoga, bosses de Yoga. Accessorios de Yoga, accessoris de Ioga, Props YOGA Clases de Yoga, Classes de Yoga Barcelona, Calendario actividades de Yoga, directorio de centros de Yoga, tienda de Yoga
Gyantse, Kumbum, Tibet author:Víctor Domènech
middle
La força de la compassió
26 Nov
2015

La força de la compassió,<br />
L

Fotògraf: Víctor Domènech


Ens hi hem acostumat, les notícies plenes de violència omplen els nostres noticiaris i de tant en tant, quan ens toquen d'aprop ens subleven una mica més. Darrerament ens llevem amb informacions plenes de paraules tant contundents com 'guerra total', però en mig d'aquesta mena de termes massa habituals, n'hi ha d'altres que ressonen d'antic i que malden per fer vibrar les consciències amb força renovada: em refereixo avui a les reflexions del Dalai Lama en una entrevista publicada a Internet, on convida tota la humanitat a la cerca de pau i harmonia com a solució per resoldre un problema que ha creat la humanitat mateixa: 'Si posem més èmfasis en la no violència i en l'harmonia, podrem pregonar un nou començament. A no ser que fem esforços seriosos per aconseguir la pau, continuarem vivint la repetició del caos viscut per la humanitat durant el segle XX'.

La guerra és quotidiana, forta, contundent, real, d'ara mateix, dins els límits de les coses tal com són. Les paraules 'pau i harmonia' ens semblen d'una altra dimensió, inassolibles per més que les pronunci una persona a qui atribuïm una gran autoritat en aquest camp, un expert en reflexió i tranquil·litat, en desinterès i compassió. Un líder transformador que ofereix un plànol, a partir de l'autoestudi i l'educació, per anar cap a un futur millor arreu del món.

I si, de veritat, escoltem les seves paraules? I si les llegim a poc a poc i les posem en pràctica... què passaria si ho féssim tots?

Reprenc la lectura de 'La força de la compassió'' en el qual Daniel Goleman conversa amb el Dalái Lama per recollir el seu ensenyament per al nostre temps. Potser serà aquesta força, una compassió 'no seglar' i inclusiva, el revulsiu que empenyi la humanitat vers un canvi de perspectiva. Ell n'està convençut i pensa que serà així si hi ha un moviment efectiu de la gent pel canvi i si tots aquells que cultiven ara les noves llavors ho fan des d'una perspectiva no egoista 'no per la meva generació', sinó pensant que serà 'per la pròxima generació'.

El mètode que proposa el Dalai Lama comença per una mirada endins... 'dirigint la nostra ment i el nostre cor [fins arribar a l'autodomini]. Després mirarem enfora des d'un indret més equilibrat dins nostre i considerarem el bé que podem fer.' No ens hem de desanimar per les terribles notícies que sentim, ens diu: en realitat, això reflecteix una part petita de la història humana. Sota la lletja punta d'aquest iceberg hi ha una immensa reserva de sensibilitat i amabilitat, i cadascun de nosaltres pot eixamplar aquesta bondat. El seu mapa de salut mental inclou saviesa i compassió que sovint queden fora dels mapes de la condició humana que dibuixa la psiquiatria quan es redueix a l'absència de malalties.

Hem d'assumir la responsabilitat de dominar molt bé la nostra ment i les nostres emocions per tenir una bona 'higiene emocional' que ens permeti reduir les emocions destructives, com la ira i la gelosia, i fomentar maneres de ser més positives. Hem de cultivar i posar en pràctica els valors humans que formen una ètica universal i que s'expressa com a 'compassió envers tothom'. Hem de treballar per una 'compassió musculosa' i enèrgica que posi al descobert forces socials tòxiques de tota mena: corrupció, parcialitat, i en tots els àmbits: econòmic, polític, científic, ecològic, etc, per repartir millor els béns, atendre les necessitats també dels pobres i dels privats de vot, i del nostre planeta que és la nostra casa. Hem de vetllar per una 'educació del cor' encaminada a dur a terme uns canvis que duraran generacions.

El Dalai Lama manté un diàleg constant amb la ciència, la història, la política, l'economia, l'ecologia i les religions, en descobreix els vincles que les enllacen i les transcendeix per arribar a un punt de trobada que ens permeti entendre la responsabilitat actual que tenim tots per donar forma a un món millor, encara que hores d'ara només sigui un somni. I parla amb els més joves per tal que pensin i planifiquin, ells seran persones que poden portar aquesta visió cap al futur. Llegir la seva proposta, recollida per Daniel Goleman, i compartir-la pot ser un pas ver el canvi.


La força de la compassió

La força de la compassió
L'ensenyament del Dalai Lama per al nostre temps


In { } comments{ 0 } author: Mariona Costa
Afegeix el teu comentari:
http://www.yogaiastore.com