Yoga, YOGASFERA YOGASFERA Un espacio Internet para reunir toda la información sobre el mundo del yoga y su esfera: centros, estudios, profesores, cursos,clases, formaciones, eventos especiales ... todo lo que ocurre alrededor del yoga y que podemos compartir: consultar actividades. Un espai Internet per reunir tota la informació sobre el món del ioga i la seva esfera: centres, estudis, professors, cursos,classes formacions, esdeveniments especials... tot allò que passa entorn del ioga i que podem compartir: consulteu activitats. YOGASFERA Welcome to Yogasfera, a page on internet that brings together information about the world of yoga: centres, studies, courses, teachers, training, special events, in fact anything that happens in the world of yoga that we can share together: consult activitie

Yogasfera incorpora una botiga Ioga on trobaràs una acurada selecció d'articles d'una excel·lent qualitat, naturals i respectuosos amb el medi ambient, de marques que rarament es troben al mercat europeu, totes elles amb compromís mediambiental i social. Yogasfera incorpora una tienda Yoga donde encontrarás una cuidada selección de excelentes productos para la práctica, naturales y respetuosos con el medio ambiente, de marcas que difícilmente se pueden encontrar en el mercado europeo, todas con compromiso medioambiental y social. Store Yoga, Manduka, Yogitoes, Mats, Yoga Bags, yogui towels. Estores de Ioga, esterillas de Yoga, bolsas de Yoga, bosses de Yoga. Accessorios de Yoga, accessoris de Ioga, Props YOGA Clases de Yoga, Classes de Yoga Barcelona, Calendario actividades de Yoga, directorio de centros de Yoga, tienda de Yoga
Gyantse, Kumbum, Tibet author:Víctor Domènech
middle
Viure les festes de nadal des del Ioga
24 Dec
2014
navidad Yogui

Els cristians celebren el Nadal des de fa 1600 anys (la primera constància és del 354 dc) quan culturitzaren les celebracions paganes del solstici. L'esdeveniment que celebren és el naixement d'un nen que només Déu podia oferir a la humanitat, un home que ve de Déu i el destí del qual és encarnar la història i l'explicació de Déu mateix. En el dia de Nadal, segons els cristians, s'obren les portes del cel i Déu irromp en la història restablint el diàleg entre el cel i la terra, entre l'home i Déu, i per tant entre l'home i ell mateix. En aquest sentit, el Nadal és la celebració de la unió suprema entre l'home i la creació, entre l'home i la divinitat mateixa, entre l'home i si mateix com a resultat de la revelació de Déu.

Per a molts, la celebració del nadal està desproveïda de la transcendència que li confereix el sentit cristià profund i se centra en el pla humà convertida en la celebració de la unió i de la reunió, d'estar junts amb els éssers estimats, celebrant el que ens uneix i oblidant - almenys al llarg d'uns dies - el que ens separa.

Sovint, els practicants de ioga no troben fàcil enfrontar-se al Nadal i a les seves celebracions de vegades tenyides d'excés. Molts ioguis rebutgen la festa del consum, de l'acumulació, del desgast. Consideren els desitjos nadalencs com la celebració d'emocions superficials, imposades per les circumstàncies, que es manifesten en actes d'amistat efímers i que sovint s'apaguen amb el passar de les festes.

És natural que alguns ioguis sentin una forta atracció cap a la celebració d'allò emocional, de la 'unió'; ells viuen el Nadal com el moment en què tothom 'es torna iogui' per uns dies. Altres senten una forta aversió cap a aquesta celebració, la troben hipòcrita, basada sobre tot allò que treballen dur per vèncer: el pur plaer dels sentits, la superficialitat, l'acumulació, la despersonificación, etc.
Tant els uns com els altres estan moguts per kleshas -raga que és atracció, i dvesha que és aversió-; tots dos perden el sentit del ioga, que és el de discriminar.
Aquesta és en realitat la difícil tasca del iogui en aquests dies: 'discriminar'; passant del nivell de les emocions, cap al de l'intel·lecte (buddhi) i des del nivell de l'intel·lecte cap al de la consciència. Rebutjar doncs tant l'aversió com l'atracció, transcendir els impulsos emocionals i parar.

Moure'ns des de les emocions cap a l'intel·lecte significa reconèixer que les festes nadalenques, en moltes llars, no són res més que el reflex d'una convenció cultural. Un ritu de la massa, transmès de generació en generació, on models i actituds es repliquen i moltes vegades pateixen un procés de decadència coincident amb el de la societat en general.

La saviesa popular coneix una antiga i sàvia forma de celebrar les festes: més simple, més austera, basada en el compartir i en l'estar junts que el iogui potser sent més propera. Però no li concerneix a ell propagar i difondre una forma diferent encara més autèntica de viure les festes sinó centrar-se en fer servir l'intel·lecte i practicar les seves virtuts aprofitant el terreny fèrtil de receptivitat oferta pel atmosfera nadalenca. L'amor del iogui és un amor total i intel·lectual, transcendeix els sentits perquè és dirigit per energies potents, raonades, integrades i practicades en les virtuts de la bondat, de l'alegria, de la compassió i de l'amistat.

El iogui té així el poder de transformar el ritu en un ritual personal i sacralitzar a través de cadascuna de les seves accions, més enllà dels significats que altres vulguin atribuir-li. Sacralitzar el ritu significa penetrar amb la consciència perquè l'essència del iogui i l'essència del ritu coincideixin. Així el ritu, inundat per la consciència es transformarà en l'essència del iogui mateix, que és shanti, pau.

Per al iogui no arriben les festes, sinó que és el iogui que conscientment s'acosta a elles i lliure de desitjos, d'impulsos, d'expectatives actua i representa el seu ritual d'unió amb les persones amb les quals comparteix la vida de cada dia.

Les atmosferes nadalenques facilitaran la receptivitat de les persones, serà més fàcil compartir l'essència del ritu, participar-hi, i transformar les nostres taules, plenes de dons de la terra, en altars d'una celebració tan profunda i sincera com els sentiments que ens lliguen als nostres éssers estimats. Així podrem cremar tota hipocresia: els desitjos i les abraçades nadalencs no seran imposats per les circumstàncies, sinó que seran manifestació d'una consciència capaç de suspendre el judici i estimar la vibració profunda que ens uneix.

El ioga ens ensenya que la llibertat espiritual no s'aconsegueix seguint el ritu com a conjunt de fórmules, regles i dates establertes. La llibertat és consciència. Sense consciència tot ritu és una presó per a la ment i l'ego. Però rebutjar el ritu, allunyar-se'n sense consciència també és una regla, també és una fórmula que lliga la ment.

La via del iogui no és rebutjar el Nadal, sinó penetrar-hi amb la seva consciència, reconèixer-hi la vida que traspua i inhalar-la profundament. Un cop conscients en aquest camí, una gran compassió cap a tots els éssers vius es vessarà dels nostres cors sense ser imposada per les circumstàncies, sinó de forma natural com a resultat de la nostra pràctica. Així les festes nadalenques es transformaran elles mateixa en un mitjà per a l'autorealització suprema del iogui.

In { General, } comments{ 2 } author: Alvise Vianello
25 Dec
2014

Muy cierto Alvise. En definitiva, y desde la ecuanimidad, no se trata mas que de hacer de la Navidad un día más de nuestras vidas; o de cada día de nuestras vidas, una Navidad.

author comment:Fatima
29 Apr
2015

Gran article! Ple de saviesa! Estic totalment d'acord. Abraçades de pau. https://lavalldelespiritualitat.wordpress.com

author comment:Joan Carles
Afegeix el teu comentari:
http://www.yogaiastore.com