Yoga, YOGASFERA YOGASFERA Un espacio Internet para reunir toda la información sobre el mundo del yoga y su esfera: centros, estudios, profesores, cursos,clases, formaciones, eventos especiales ... todo lo que ocurre alrededor del yoga y que podemos compartir: consultar actividades. Un espai Internet per reunir tota la informació sobre el món del ioga i la seva esfera: centres, estudis, professors, cursos,classes formacions, esdeveniments especials... tot allò que passa entorn del ioga i que podem compartir: consulteu activitats. YOGASFERA Welcome to Yogasfera, a page on internet that brings together information about the world of yoga: centres, studies, courses, teachers, training, special events, in fact anything that happens in the world of yoga that we can share together: consult activitie

Yogasfera incorpora una botiga Ioga on trobaràs una acurada selecció d'articles d'una excel·lent qualitat, naturals i respectuosos amb el medi ambient, de marques que rarament es troben al mercat europeu, totes elles amb compromís mediambiental i social. Yogasfera incorpora una tienda Yoga donde encontrarás una cuidada selección de excelentes productos para la práctica, naturales y respetuosos con el medio ambiente, de marcas que difícilmente se pueden encontrar en el mercado europeo, todas con compromiso medioambiental y social. Store Yoga, Manduka, Yogitoes, Mats, Yoga Bags, yogui towels. Estores de Ioga, esterillas de Yoga, bolsas de Yoga, bosses de Yoga. Accessorios de Yoga, accessoris de Ioga, Props YOGA Clases de Yoga, Classes de Yoga Barcelona, Calendario actividades de Yoga, directorio de centros de Yoga, tienda de Yoga
Gyantse, Kumbum, Tibet author:Víctor Domènech
middle
2·3 avidyā asmitā rāga dveśa abhiniveśāḥ kleśāḥ
27 Nov
2014

2·3 avidiyā asmitā rāga dveśa abhiniveśāḥ keśāḥ

Els Kleshas són la ignorància, confondre el cos i la ment amb el "jo", l'atracció, l'aversió i la por a la mort.

En aquest Sutra, Patanjali comença una meticulosa explicació científica d'un dels pilars principals de la seva ciència del ioga: la teoria dels Kleshas que ens acompanyarà durant els propers 22 sutres. El primer missatge, i alhora el missatge principal, per a les nostres ments occidentals, és que la ciència del ioga no es podrà recolzar mai en enfocaments especulatius, com ho fa la filosofia Occidental. El Ioga és una qüestió de pràctica, i la comprensió de la seva realitat profunda pot arribar només per mitjà de l’experimentació i de l'auto-realització. 'Pensar que se sap' és el primer dels Kleshas.

Quan t'endinses en la pràctica de Ioga, el primer que aprens és que 'no saps', i que tot allò que penses que saps ve dels altres i no serveix de res per a la teva felicitat.

Això és Avidya, el primer Klesha, l'origen de tots els altres. Avidya és el contrari de Vidya: el coneixement verdader o ciència. En el context del ioga, ciència i coneixement no tenen res a veure amb la 'comprensió intel·lectual'. El coneixement del ioga ve de l'experimentació, de la vida i de la pràctica. Anthony de Mello explica una historia bonica sobre aquest concepte:

Una vegada, li varen preguntar a Uwais el Sufí:
'Què t'ha aportat la Gràcia?'
Ell va contestar:
'Quan em llevo, em sento com un home que no està segur de si viurà fins al vespre.'
El seu interlocutor va dir:
'Però això no és quelcom que sap tothom?'
Uwais va dir:
'Ho saben, però no tots ho senten.'

No hi ha hagut ningú que s'hagi emborratxat al comprendre intel·lectualment el mot “vi”.


Avidya és la comprensió sense l'experiència, sense la pràctica. Asmita (Jo-sóc), Raga (atracció), Dvesha (aversió) i abhinivesha (aferrament a la vida) estan compresos dins el concepte de Avidya, tots son ignorància. El gran mestre Vyasa va definir els Kleshas com les cinc formes de Viparyaya (la ignorància i la mala comprensió): que Patanjali, al sutra I.6 defineix com uns dels orígens principals del Vrittis, les fluctuacions de la ment que el Ioga vol minvar.

Vyasa diu:
Les afliccions són cinc maneres de coneixement erroni. Quan s'activen, reforcen els Gunes [que ens aboquen més profundament en el materialisme i ens allunyen de la consciència], provoquen canvis i posen en marxa el mecanisme de causa-efecte [karma] i conjuntament activen la fructificació de les accions (samskaras).

Els Kleshas produeixen més Kleshas, de la mateixa manera que el karma produeix més karma: aquest procés ens impedeix ser lliures. Els kleshas provenen del coneixement erroni (viparyaya). Si reemplacem aquest coneixement erroni per un coneixement correcte, s'aturaran i no hi haurà més producció de karma. La cadena causa-efecte es trenca amb el coneixement que, en efecte, som consciència i no pas identificació. Però, com ens recorda la historia del sufí, això no és quelcom que puguem entendre des de l’intel·lecte, cal que ens embriaguem d'aquest nou tipus de coneixement a través d'una pràctica constant del Kriya ioga.

In { Yoga Sutras, } comments{ 0 } author: Alvise Vianello
Afegeix el teu comentari:
http://www.yogaiastore.com