Yoga, YOGASFERA YOGASFERA Un espacio Internet para reunir toda la información sobre el mundo del yoga y su esfera: centros, estudios, profesores, cursos,clases, formaciones, eventos especiales ... todo lo que ocurre alrededor del yoga y que podemos compartir: consultar actividades. Un espai Internet per reunir tota la informació sobre el món del ioga i la seva esfera: centres, estudis, professors, cursos,classes formacions, esdeveniments especials... tot allò que passa entorn del ioga i que podem compartir: consulteu activitats. YOGASFERA Welcome to Yogasfera, a page on internet that brings together information about the world of yoga: centres, studies, courses, teachers, training, special events, in fact anything that happens in the world of yoga that we can share together: consult activitie

Yogasfera incorpora una botiga Ioga on trobaràs una acurada selecció d'articles d'una excel·lent qualitat, naturals i respectuosos amb el medi ambient, de marques que rarament es troben al mercat europeu, totes elles amb compromís mediambiental i social. Yogasfera incorpora una tienda Yoga donde encontrarás una cuidada selección de excelentes productos para la práctica, naturales y respetuosos con el medio ambiente, de marcas que difícilmente se pueden encontrar en el mercado europeo, todas con compromiso medioambiental y social. Store Yoga, Manduka, Yogitoes, Mats, Yoga Bags, yogui towels. Estores de Ioga, esterillas de Yoga, bolsas de Yoga, bosses de Yoga. Accessorios de Yoga, accessoris de Ioga, Props YOGA Clases de Yoga, Classes de Yoga Barcelona, Calendario actividades de Yoga, directorio de centros de Yoga, tienda de Yoga
Gyantse, Kumbum, Tibet author:Víctor Domènech
middle
2·2 samādhi-bhāvanā-arthaḥ kleśa-tanū-karaṇa-arthaḥ ca
24 Nov
2014

samādhi-bhāvanā-arthaḥ kleśa-tanū-karaṇa-arthaḥ ca

[El Kriya Ioga] té el propòsit de conrear samadhi i també el propòsit d'atenuar les causes d'aflicció (kleshas).

Quan el cor no vibra en la mateixa freqüència de la ment, quan no hi ha harmonia entre el que volem fer i el que fem, vol dir que un klesha està interferint. En el sutra I.24, Patanjali defineix Ishvara com el que no és alterat pels kleshas: d'aquest principi aprenem que ser afligits pels kleshas significa allunyar-nos de nosaltres mateixos, de l'Atman, i finalment d'Ishvara.

Els kleshas no són el dolor mateix, sinó la font del dolor, la seva vibració originària. Alguns afirmarien que els kleshas són la versió oriental del 'pecat'. Però el pecat és el pare de la culpa, mentre que els kleshas no tenen res a veure amb ella. Com el pecat, els kleshas són inherents a la nostra condició humana, però mentre que aquell genera culpa, aquests generen dolor.

Els kleshas són terreny adobat per al dolor. En presència seva, malgrat la nostra voluntat de mantenir-nos ferms en el camí del Ioga, els nostres hàbits antics, els nostres records i les nostres inclinacions subconscients (samskaras), poden prendre el control, obstaculitzar el camí i, fins i tot, generar més karma negatiu. Agni, el foc del coneixement, te el poder de fer-los infèrtils a través de la pràctica (abhyasa) i el deseiximent (vairagya). Però això no depèn només de la nostra voluntat, sinó que també cal un acte de gràcia per fer que una roda karmàtica viciosa esdevingui virtuosa. La medicina per atenuar a els kleshas és el kriya ioga: la pràctica de Tapah, Svadhyaya i Ishvara Pranidhana.

La paraula sànscrita 'ca', que vol dir 'i', en el sentit de 'al mateix temps', ens explica que el ioga és un camí doble: d'una banda ens allunyem dels kleshas i de l'altra ens acostem al Samadhi. Simple i complicat a la vegada: per a un iogui, la realització divina i la il·luminació espiritual són un deure i un regal: 'CA' - al mateix temps.

<
In { Yoga Sutras, } comments{ 0 } author: Alvise Vianello
Afegeix el teu comentari:
http://www.yogaiastore.com