Yoga, YOGASFERA YOGASFERA Un espacio Internet para reunir toda la información sobre el mundo del yoga y su esfera: centros, estudios, profesores, cursos,clases, formaciones, eventos especiales ... todo lo que ocurre alrededor del yoga y que podemos compartir: consultar actividades. Un espai Internet per reunir tota la informació sobre el món del ioga i la seva esfera: centres, estudis, professors, cursos,classes formacions, esdeveniments especials... tot allò que passa entorn del ioga i que podem compartir: consulteu activitats. YOGASFERA Welcome to Yogasfera, a page on internet that brings together information about the world of yoga: centres, studies, courses, teachers, training, special events, in fact anything that happens in the world of yoga that we can share together: consult activitie

Yogasfera incorpora una botiga Ioga on trobaràs una acurada selecció d'articles d'una excel·lent qualitat, naturals i respectuosos amb el medi ambient, de marques que rarament es troben al mercat europeu, totes elles amb compromís mediambiental i social. Yogasfera incorpora una tienda Yoga donde encontrarás una cuidada selección de excelentes productos para la práctica, naturales y respetuosos con el medio ambiente, de marcas que difícilmente se pueden encontrar en el mercado europeo, todas con compromiso medioambiental y social. Store Yoga, Manduka, Yogitoes, Mats, Yoga Bags, yogui towels. Estores de Ioga, esterillas de Yoga, bolsas de Yoga, bosses de Yoga. Accessorios de Yoga, accessoris de Ioga, Props YOGA Clases de Yoga, Classes de Yoga Barcelona, Calendario actividades de Yoga, directorio de centros de Yoga, tienda de Yoga
Gyantse, Kumbum, Tibet author:Víctor Domènech
middle
YOGA DAY 2014
UN #CANVIDEPOSTURA PELS DRETS DE LES DONES I LES NENES
29 Oct
2014

Un Diccionario de Yoga, creado por y para la comunidad

“La pràctica del ioga va molt més enllà de l'activitat física. És unió i consciència, i es basa en la capacitat de l'ésser humà de contribuir, mitjançant la seva pròpia realització personal, a la millora de la vida dels altres”, explica Patricia Boadas, professora de ioga i col·laboradora de Yoga Day. Boadas afegeix que “totes les nostres accions tenen un impacte en la realitat que ens envolta”. Yoga és ser conscient d'aquest potencial i utilitzar-lo en favor de la humanitat amb el convenciment que tots som un”.

Aquesta és la inspiració d'una nova entrega, la quarta, del Yoga Day d'Amnistia Internacional, que del 16 al 25 de novembre aplegarà centres de Yoga de Catalunya per oferir llum col·lectivament als drets de dones i nenes per demostrar que el Yoga transcendeix i va molt més enllà de la pràctica sobre l'estoreta.

El mantra de Yoga Day és un #canvidepostura pels drets humans, per què totes les persones tenen dret a decidir sobre el seu propi cos, salut, vida sexual, identitat de gènere, sense patir discriminació ni violència. Tot i això, a tot el món, la llibertat d'individus de prendre aquestes decisions es veu coaccionada per part d'estats, professionals mèdics i jurídics, fins i tot per les seves famílies.

Els fons aconseguits amb #YogaDay2014 ajuden Amnistia Internacional a trencar un silenci que maltracta moltes dones i nenes en el món, desafiant l'estigma que existeix al voltant del dret de la dona a decidir sobre el seu propi cos. La campanya global “El Meus Cos Els Meus Drets” d'AI busca provocar, en els dos pròxims anys, un canvi real i tangible en les vides de dones i nenes d'arreu del món, però especialment en països com Burkina Faso, El Salvador, Algèria i el Marroc, Tunísia i Irlanda. Perquè les violacions de drets humans tenen nom propi.

Amina, casada amb el seu violadorQuan a l'Amina Filali, de 16 anys, la van obligar a casar-se amb l'home que, segons deia, l'havia violat, no va veure més sortida que treure's la vida. Es va matar ingerint raticida el març del 2012. La seva mort va causar indignació a tota la regió. I va mostrar com pot utilitzar-se la legislació per amagar una violació.

Les disposicions discriminatòries de la legislació argeliana, tunisiana i, fins fa poc, la marroquina, posen l'accent en la moral, més que no pas en la integritat personal, I permeten als violadors eludir l'acció de la justícia casant-se amb les seves víctimes adolescents.

La Beatriz va triar viureA El Salvador l'avortament és il·legal en totes les circumstàncies, fins i tot en cas de violació, incest o de perill per a la vida o la salut de la dona o la nena. Quan “Beatriz” (nom fictici) es va quedar embarassada, els metges li van dir que si seguia endavant amb l'embaràs podia morir. A més, al fetus li faltava part del cervell, i amb tota seguretat no sobreviuria. Malgrat això, els metges tenien les mans lligades per una llei tan extrema que només uns quants països apliquen una legislació semblant.

A l'abril de 2013, va decidir reclamar els seus drets i va exigir el tractament mèdic necessari. Al final, gràcies a la seva valentia i a la campanya concertada d'organitzacions salvadorenques, activistes d'AI i moltes altres persones, Beatriz es va sotmetre a la intervenció mèdica que necessitava. Fins i tot després de l'escandalós cas de Beatriz, la prohibició total de l'avortament, que a ella gairebé li va costar la vida, segueix vigent.

És de vital importància “intentar denunciar i divulgar aquesta situació, i treballar per canviar-la”, explicava Alejandra Burgos, portaveu de la campanya en suport a Beatriz i defensora de drets humans al seu país.

Kopila, pallisses i dolor“Dotze dies després del part, vaig anar a tallar llenya amb la destral”, va explicar la Kopila a Amnistia Internacional l'abril de 2013. “El meu marit va demanar aigua i vam discutir. Em va clavar una forta pallissa. No sé si se'm va sortir l'úter quan estava tallant llenya o després de la pallissa. Vaig començar a tenir mal d'esquena i de panxa, i no podia posar-me dreta, asseure'm ni fer la feina”. Kopila tenia 24 anys i acabava de donar a llum el seu quart fill quan va contraure prolapse uterí.

El prolapse uterí afecta 600.000 dones, aproximadament, al Nepal, moltes de les quals són, contràriament a l'habitual, menors de 30 anys.

Decidir sobre el propi cos és un dret humàMalauradament els casos d'Amina, Beatriz i Kopilia no són excepcions. Països a tot el món tenen un llarg historial d'incompliment de les seves obligacions. Sense anar mes lluny un estudi de l'Agència de Drets Fonamentals de la Unió Europea (FRA) publicat el 2014 revela que a Europa una de cada tres dones (33%) ha experimentat violència física o sexual des de l'edat de 15 anys.

“Hem de sensibilitzar la gent i assegurar-nos que els qui ja tenen informació sobre els drets sexuals la difonguin entre altres persones”, explicava Kando Seraphine, jove activista de Burkina Faso, en conversa amb Amnistia Internacional. Ja que només des de la posició de decidir sobre el nostre cos, podem treballar per apoderar dones perquè prenguin decisions lliures i informades i exerceixin els seus drets sense patir discriminació ni violència.

Participant a #YogaDay2014 podem impulsar el canvi per a dones com Amina, Beatriz i Kopila, que posen cara a tants milers de dones i nenes que veuen conculcats els seus drets sexuals i reproductius. Cal dir ben alt que es tracta de drets humans i que aquests drets necessiten ja un #canvidepostura.

In { Yoga Day, } comments{ 0 } author: Yogasfera
Afegeix el teu comentari:
http://www.yogaiastore.com