Yoga, YOGASFERA YOGASFERA Un espacio Internet para reunir toda la información sobre el mundo del yoga y su esfera: centros, estudios, profesores, cursos,clases, formaciones, eventos especiales ... todo lo que ocurre alrededor del yoga y que podemos compartir: consultar actividades. Un espai Internet per reunir tota la informació sobre el món del ioga i la seva esfera: centres, estudis, professors, cursos,classes formacions, esdeveniments especials... tot allò que passa entorn del ioga i que podem compartir: consulteu activitats. YOGASFERA Welcome to Yogasfera, a page on internet that brings together information about the world of yoga: centres, studies, courses, teachers, training, special events, in fact anything that happens in the world of yoga that we can share together: consult activitie

Yogasfera incorpora una botiga Ioga on trobaràs una acurada selecció d'articles d'una excel·lent qualitat, naturals i respectuosos amb el medi ambient, de marques que rarament es troben al mercat europeu, totes elles amb compromís mediambiental i social. Yogasfera incorpora una tienda Yoga donde encontrarás una cuidada selección de excelentes productos para la práctica, naturales y respetuosos con el medio ambiente, de marcas que difícilmente se pueden encontrar en el mercado europeo, todas con compromiso medioambiental y social. Store Yoga, Manduka, Yogitoes, Mats, Yoga Bags, yogui towels. Estores de Ioga, esterillas de Yoga, bolsas de Yoga, bosses de Yoga. Accessorios de Yoga, accessoris de Ioga, Props YOGA Clases de Yoga, Classes de Yoga Barcelona, Calendario actividades de Yoga, directorio de centros de Yoga, tienda de Yoga
Gyantse, Kumbum, Tibet author:Víctor Domènech
middle
Tapaḥ Svādhyāya-Iśhvara-Praṇidhānāni Kriyā-Yogaḥ
24 Sep
2014

Tapaḥ Svādhyāya-Iśhvara-Praṇidhānāni Kriyā-Yogaḥ


El Kriya Ioga consisteix en la pràctica de Tapah, Svadhyaya e Ishvara Pranidhana.

A voltes dubtem si tindrem la força i la disciplina per mantenir-nos en la pràctica i caminar ferms en el dur camí que és la vida en el ioga. El Kriya Ioga és l'acció que remou aquest dubte. El Kriya ioga és l'acció que transforma les nostres vides en un ritual de servei: és una acció que sacralitza i ritualitza les nostres vides. El Kriya ioga ens permet descobrir la vocació de puresa que descansa dins de cada cor humà. El Kriya ioga és la porta cap a la pràctica, el fonament, l'arrel de qualsevol acció en ioga: Tapah, Svadhyaya, Ishvara Pranidhana.

Quan en la teva pràctica descansis l'atenció en el plexe solar, medita en la naturalesa de Tapah. Quan respiris al centre del teu cor, contempla la qualitat de Svadhyaya. Quan et concentris en l'espai entre les celles, practica Ishvara pranidhana.

El terme Kriya Yoga apareix en molts contexts de la tradición del Yoga. Kriya ve de l'arrel sànscrita KR, que significa 'acció'. Patañjali després de tancar el capítol sobre Samadhi (Samadhi Pada), obre el nou capítol sobre la pràctica (Sadhana Pada) amb aquest Sutra: presentant doncs una manera 'activa' d'arribar a tal estat. El Kriya ioga recull les accions necessàries per assolir Samadhi. En el Hatha Ioga, el terme també pot tenir relació amb els Shatkarmas, exercicis purificadors per al cos.
En el Tantra Ioga, com sabem, el Kriya es presenta a través de tècniques de purificació per al cos subtil, que combinen la visualització, la respiració i la concentració.

Tapah (o tapas) és determinació, és foc purificador, és austeritat y, sobre tot, simplicitat. Allò que subjau a Tapah és el coneixement de que l’única cosa que et cal per ser feliç és viure en la mateixa freqüència vibratòria del centre del pit, al costar dret del cor físic: el teu cor espiritual.

Svadhyaya és l’estudi de l’Ésser. Com estudiar l'Ésser és una tasca molt difícil (el principal objecte d'estudi del Jñana Ioga), la tradició ofereix al sadhaka les escriptures i la veu del Gurú per a la pràctica de Svadhyaya. Yogis, ¡llegiu els Sutras! ¡Llegiu el Guita! Però llegiu també el Mahabharata, la Bíblia, l'Alcorà, o qualsevol altre text sagrat que parli del creixement de l'ànima. Com recorda Feuerstein : 'El propòsit d'Svadhyaya no és l'aprenentatge intel·lectual, sinó l'absorció en la saviesa ancestral. L'estudi suposa la reflexió meditativa sobre les veritats revelades pels vidents i els savis que transitaren les regions llunyanes, on la ment no pot arribar i només el cor rep i es transforma'.

Finalment, Ishvara Pranidhana. Hem de creure en Déu per practicar? Citem les paraules de Gregor Maehle: 'Qualsevol creença, sigui quina sigui, és contraproduent en el context de la pràctica del Ioga. Perquè hom s'aferra a una creença en comptes de conèixer-la. El creure sempre exclou el conèixer. Quan Jñana (el Coneixement Suprem) arribi a través de la pràctica del Ioga, ho sabràs.'

La pràctica del Kriya Ioga no requereix fe sinó confiança en el teu mestre, en la pràctica i en la tradició. Ofereix els beneficis de la teva pràctica. Practica en nom d'aquells que encara no han tingut l’oportunitat de conèixer al seu Mestre. Transforma la teva pràctica en un servei constant i rendeix-te davant el Suprem o actua pel bé de tots els éssers, que és exactament el mateix.

¡Om Namah Shivaya!


(Traduccions de les cites de l’editor a partir de les versions en castellà)

In { Yoga Sutras, kriyâ, } comments{ 4 } author: Alvise Vianello
26 Sep
2014

Encara no me'n sé avenir de la sort fràgil de trobar-me i trobar-nos tots plegats cada dilluns a les vuit del matí i sentir-me com el peix del que parla Tagore, "pensa l'ocell que sería un acte de bondat da al peix un tomb per l'aire". Una mica despistada però sóc allà. Gràcies Alvise! Gràcies Yogaia! Isabel

author comment:Isabel Ribas
27 Sep
2014

Feliç d' iniciar la setmana d'una mamera tant especial i enriquidora! Gràcies per ser-hi!

author comment:sandra
04 Oct
2014

Thanks Alvise!

author comment:Johannes
11 Oct
2014

Gracias Alvise por iniciar, guiar y mantener las sentadas de los lunes en yogaia, no hay kriya yoga sin svadhyaya. y precisamente eso es lo que cada lunes por la mañana tanto tu como yogaia nos ofreceis al poner al servicio el espacio y la oportunidad de seguir creciendo a traves del estudio de las escrituras ancestrales y el compartir de la sabiduria. profunda gratitud.

author comment:Marcos
Afegeix el teu comentari:
http://www.yogaiastore.com