Yoga, YOGASFERA YOGASFERA Un espacio Internet para reunir toda la información sobre el mundo del yoga y su esfera: centros, estudios, profesores, cursos,clases, formaciones, eventos especiales ... todo lo que ocurre alrededor del yoga y que podemos compartir: consultar actividades. Un espai Internet per reunir tota la informació sobre el món del ioga i la seva esfera: centres, estudis, professors, cursos,classes formacions, esdeveniments especials... tot allò que passa entorn del ioga i que podem compartir: consulteu activitats. YOGASFERA Welcome to Yogasfera, a page on internet that brings together information about the world of yoga: centres, studies, courses, teachers, training, special events, in fact anything that happens in the world of yoga that we can share together: consult activitie

Yogasfera incorpora una botiga Ioga on trobaràs una acurada selecció d'articles d'una excel·lent qualitat, naturals i respectuosos amb el medi ambient, de marques que rarament es troben al mercat europeu, totes elles amb compromís mediambiental i social. Yogasfera incorpora una tienda Yoga donde encontrarás una cuidada selección de excelentes productos para la práctica, naturales y respetuosos con el medio ambiente, de marcas que difícilmente se pueden encontrar en el mercado europeo, todas con compromiso medioambiental y social. Store Yoga, Manduka, Yogitoes, Mats, Yoga Bags, yogui towels. Estores de Ioga, esterillas de Yoga, bolsas de Yoga, bosses de Yoga. Accessorios de Yoga, accessoris de Ioga, Props YOGA Clases de Yoga, Classes de Yoga Barcelona, Calendario actividades de Yoga, directorio de centros de Yoga, tienda de Yoga
Gyantse, Kumbum, Tibet author:Víctor Domènech
middle
La sangha
30 Aug
2013
Gregor Maehle

Heu sentit alguna vegada la paraula sangha en el vostre entorn de ioga? Si heu començat a practicar fa poc temps potser en formeu part i encara no ho sabeu. Si alguna vegada heu sentit el caliu de mirades intenses, molt properes, i que en canvi venen de persones que gairebé no coneixeu.... si en acabar una sessió de ioga us heu abraçat a algú que practicava al vostre costat, de qui no en coneixeu cap detall de la vida però que us sembla un amic de sempre, i en l'abraçada hi heu trobat una certesa que neix directament del cor i que us diu que amb aquella persona hi compartiu quelcom íntim i molt intens (...) si heu descobert que hi compartiu el ric silenci de la pràctica, el somriure, la pau i les ensenyances de persones sàvies que parlen de senzillesa i harmonia, llavors és que aquesta persona, vingui d'on vingui i parli la llengua que parli, forma part de la vostra sangha, la vostra família.

Totes les persones que realitzen activitats amb d'altres persones i hi connecten de cor troben en el grup una estimació que crea lligams. Ioga convida els practicants a portar la seva atenció justament al cor, de forma molt directa, perquè tota la pràctica (no només la que es fa a l'estoreta) és una preparació completa per poder-se obrir als altres amb serenitat, seguint els pensaments infinits d'alegria, compassió, amabilitat i equanimitat que porten a l'amor envers tots els éssers.

Allò que vist des de fora --la pràctica d'asanas, de postures, que aporta tanta salut al cos, el pranayama i la meditació que aporten tanta calma a la ment-- podria semblar una activitat d'anar endins d'un mateix per quedar-s'hi, és en realitat una manera de guanyar salut física i estabilitat mental per ser capaços d'actuar en el món que ens toca viure i fer-ho lliures d'aferraments, sense egoisme, sense pors, amb una maduresa tranquil·la.

Potser per això, la trobada entre persones que comparteixen aquesta pràctica de manera diària i que a més intenten mantenir la seves vides arrelades en un comportament ètic per evitar causar cap desajust al seu voltant i en ells mateixos, revela una proximitat sorprenent malgrat qualsevol distància física o el desconeixement. Saber, sense necessitat de dir-ho, que es comparteixen uns mateixos principis és molt reconfortant i facilita enormement l'encontre.

Tan aviat com un grup de persones es posen a practicar i d'altres s'hi afegeixen es va formant una sangha, una família propera que es reuneix primer entorn d'una manera concreta de practicar, seguint potser les ensenyances d'un mestre i el seu llinatge, i que forma part també de la gran família de totes les persones que practiquen arreu.

Avui, una antiga alumne m'ha escrit dient que torna a Barcelona després d'anys d'haver marxat, justament ara que amb el naixement del nou espai de ioga on visc, veig créixer dia a dia una nova família al meu voltant, ara que amics de diferents llocs del món ens han visitat i han compartit amb nosaltres la màgia de saber-nos propers, avui he escrit sobre la sangha pensant en les paraules del meu mestre quan em deia que la família neix allà on vagis.

La paraula sangha és en realitat una paraula del sànscrit que vol dir 'associació', 'comunitat' i que s'usa generalment per fer referència als grups budistes o jainistes, a la sangha monàstica, però pot utilitzar-se també per anomenar el conjunt de tots els éssers que cerquen algun grau de realització, és per això que l'he utilitzada en aquest text com a sinònim de família perquè la proximitat que porta el ioga és tan o més propera que els llaços sanguinis.

Namaste

In { } comments{ 1 } author: Mariona Costa
06 Sep
2013

Bon dia MARIONA, estic a punt de començar a practicar ioga a Sitges i m, ha agradat molt el teu escrit. M, ha do at més ganes i empenta per i troduir-me enaqjest món desco egut per mi. Gracies,

author comment:Vinyet Mirabent
Afegeix el teu comentari:
http://www.yogaiastore.com