Yoga, YOGASFERA YOGASFERA Un espacio Internet para reunir toda la información sobre el mundo del yoga y su esfera: centros, estudios, profesores, cursos,clases, formaciones, eventos especiales ... todo lo que ocurre alrededor del yoga y que podemos compartir: consultar actividades. Un espai Internet per reunir tota la informació sobre el món del ioga i la seva esfera: centres, estudis, professors, cursos,classes formacions, esdeveniments especials... tot allò que passa entorn del ioga i que podem compartir: consulteu activitats. YOGASFERA Welcome to Yogasfera, a page on internet that brings together information about the world of yoga: centres, studies, courses, teachers, training, special events, in fact anything that happens in the world of yoga that we can share together: consult activitie

Yogasfera incorpora una botiga Ioga on trobaràs una acurada selecció d'articles d'una excel·lent qualitat, naturals i respectuosos amb el medi ambient, de marques que rarament es troben al mercat europeu, totes elles amb compromís mediambiental i social. Yogasfera incorpora una tienda Yoga donde encontrarás una cuidada selección de excelentes productos para la práctica, naturales y respetuosos con el medio ambiente, de marcas que difícilmente se pueden encontrar en el mercado europeo, todas con compromiso medioambiental y social. Store Yoga, Manduka, Yogitoes, Mats, Yoga Bags, yogui towels. Estores de Ioga, esterillas de Yoga, bolsas de Yoga, bosses de Yoga. Accessorios de Yoga, accessoris de Ioga, Props YOGA Clases de Yoga, Classes de Yoga Barcelona, Calendario actividades de Yoga, directorio de centros de Yoga, tienda de Yoga
Gyantse, Kumbum, Tibet author:Víctor Domènech
middle
MEDITAR DÍA A DÍA
16 Feb
2013

Quan observem una obra d'art, aquell lloc on l'artista ha posat l'ànima, sovint ens parla de la immensitat d'un instant viscut, dels seus sons i colors, de presència, de solitud i silenci, potser de sofriment o bé de camí i llibertat. Ens parla de l'instant en que som capaços d'entendre...

Meditar dia a dia

Meditar día a día · 25 lecciones para vivir con mindfulness


  • Autor:Christophe André

  • Pàgines:342

  • Un CD de meditacions guiades

  • Editorial: Kairós

  • 1a edición octubre 2012

  • ISBN:978-84-9988-188-1

  • web: http://www.editorialkairos.com


El llibre de Christophe André que us suggerim avui és una mirada nova a una saviesa molt antiga i universal, la que ens convida a instal·lar-nos en la 'plena consciència' en tot moment, a viure amb 'atenció plena'. L'autor, enlloc d'utilitzar aquests termes prefereix la paraula mindfulness ja molt acceptada.

Meditar día a día pren com a punt de partida la lectura que l'autor fa d'un seguit de pintures que formen part del gran bagatge cultural de la història de l'art i també d'un conjunt de cites de grans autors de la literatura i la filosofia, que m'han fet pensar en les paraules de Hegel quan diu que allò artístic transcendeix allò sensible i adquireix plena significació en relació a l'esperit “allò espiritual i allò natural formen un tot indivisible: això és el que constitueix la particularitat de l'obra d'art”. Com per a tots els romàntics també per a Christophe André l'obra d'art té un caràcter evocador que li permet trobar el fil de les seves lliçons: 25 lliçons a través de les quals aprendre a meditar dia a dia.

Meditar és aturar-se fins a permetre que una mena de calma deturi el guirigall de la nostra ment i poder començar a entendre que aquest desordre no és més que el ressò del món en nosaltres, és entrar en contacte amb aquesta experiència que estem vivint, sempre en moviment, la nostra presència en cada instant. Viure l'instant present que com la respiració, sempre hi és i sempre està en moviment. Meditar no és aïllar-se del món si no al contrari, acostar-s'hi per entendre'l, estimar-lo i potser canviar-lo. És també una manera de cultivar la serenitat i el gust per la felicitat.

A la nostra respiració que és a la vegada dins i fora i que dibuixa els topants entre el jo i el no-jo, no li podem demanar que resolgui els nostres problemes però sí que ens anirà molt millor observar-la a ella que pensar de manera obsessiva en allò que no podem resoldre. En fer-ho ens adonarem que la meditació no és només una cosa de la ment i aprendrem a habitar el cos amb consciència, l'observarem, reconnectarem amb les nostres emocions i en acceptar-lo el pacificarem. Aprendrem també a cultivar una relació tranquil·la amb el món, n'escoltarem els sons tal com ho fem també amb els sons que provenen de nosaltres mateixos i despertant aquesta escolta atenta i serena aprendrem també a assaborir els silencis.

Mentre som vius no podem deturar la respiració i tampoc podem deturar els pensaments però en canvi sí que els podem observar i decidir si els seguim o no, si sucumbim a la seva força o els deixem passar i escollim una altra cosa. A mida que aprenguem a fer-ho serem capaços de veure la diferència entre pensar alguna cosa i adonar-nos que estem pensant alguna cosa i podrem reconèixer que per darrera els pensaments negatius hi ha emocions que els empenyen. Lluny de defugir-les, tot i que no és gens senzill, les hem de deixar ser, les hem d'observar, hem d'estar presents mentre respirem bé sense “voler” res més que agafar-nos a la respiració per observar què passa dins nostre. En acceptar les pròpies emocions veurem com perden la seva força. No podem alliberar-nos d'un sofriment que no hem reconegut com a tal.

Per progressar en el camí de l'equilibri emocional ens cal en primer lloc poder crear un espai interior que permeti l'experiència de l'instant present i en segon lloc, acceptar amb lucidesa aquesta experiència tal i com és, deixar-la existir per tal que puguin brotar llavors de la serenitat. Habitar l'instant present amb total sinceritat, consciència i presència plena, sense jutjar, sense filtrar, sense aferrar-nos i sense esperar res. Mirar amb humilitat i ulls nous tot allò que és quotidià i que sovint ens sembla banal i permetre que les coses que ens envolten ens parlin de la seva saviesa silenciosa i sense paraules. “Allò immòbil revela allò invisible de la mateixa manera que el silenci revela allò essencial”. Les nostres vides estan massa agitades, les nostres ments massa plenes, ens calen cures de senzillesa, de calma, de monoactivitat per poder després actuar realment amb consciència i no de manera absent i sobretot, ens cal acceptar.


“En primer lugar, respira y hazte consciente de todo lo que hay, de la situación y su impacto en ti. A continuación, constata que está presente. ¿Es imposible eliminarlo? Entonces acepta. Finalmente, ves lo que es posible hacer o pensar. Es muy fácil de entender, y no obstante hace más de dos mil años que nos lo repiten.”De com la meditació ajuda a viure el sofriment, del perquè “deixar anar” és en realitat romandre present; de la necessitat de seguir observant en tot moment la bellesa del mon i del perquè cal seguir sempre actuant. De com la vivència íntima dels moments de benestar es transcendeix en felicitat i de la pràctica constant d'acceptar-ho tot, els moments dolços i els dolorosos, fent de la pràctica del mindfulness un treball pacient i regular que ens ajudi a implicar-nos en les accions que ens importen i després ens ajudi també a desaferrar-nos del resultat d'aquestes accions. Implicació i desaferrament com una marxa vers l'absolut que ens supera, vers la nostra dimensió espiritual, fusió amb una altra cosa més gran. L'espiritualitat suposa practicar i avançar fins al punt en que es pot deixar anar tot i ens podem abocar a la contemplació. Però també vers els altres, reservant cada dia temps per estimar, sentir simpatia i gratitud i per fondre'ns amb el món.

Així com el “Viatger sobre el mar de núvols” de Caspar David Friedrich contempla la immensitat que té al davant i es deixa atrapar per la muntanya, el llibre ens convida a dur a terme una mirada serena que com la contemplació d'una obra d'art ens obri les portes del 'nosaltres mateixos' per poder-nos dissoldre en el tot:

Viure · respirar · habitar el cos · tancar els ulls i escoltar · escoltar els pensaments · concedir un espai a les emocions · expandir l'atenció per augmentar la consciència · No ser més que una presència... Comprendre i acceptar allò que és... Veure emergir poc a poc la felicitat · Estimar · Experimentar l'expansió i la dissolució del jo.

Obre ara si pots una finestra, observa el cel damunt teu, és el mateix cel que tinc damunt meu en aquest instant, respirem el mateix aire.


“Fes-te conscient de tot això.
Fes-te conscient.
Ara
i
per
sempre.”


In { } comments{ 1 } author: Mariona Costa
01 Mar
2013

Aquesta reflexió m'asserena.GraciesMieta

author comment:maria
Afegeix el teu comentari:
http://www.yogaiastore.com