Yoga, YOGASFERA YOGASFERA Un espacio Internet para reunir toda la información sobre el mundo del yoga y su esfera: centros, estudios, profesores, cursos,clases, formaciones, eventos especiales ... todo lo que ocurre alrededor del yoga y que podemos compartir: consultar actividades. Un espai Internet per reunir tota la informació sobre el món del ioga i la seva esfera: centres, estudis, professors, cursos,classes formacions, esdeveniments especials... tot allò que passa entorn del ioga i que podem compartir: consulteu activitats. YOGASFERA Welcome to Yogasfera, a page on internet that brings together information about the world of yoga: centres, studies, courses, teachers, training, special events, in fact anything that happens in the world of yoga that we can share together: consult activitie

Yogasfera incorpora una botiga Ioga on trobaràs una acurada selecció d'articles d'una excel·lent qualitat, naturals i respectuosos amb el medi ambient, de marques que rarament es troben al mercat europeu, totes elles amb compromís mediambiental i social. Yogasfera incorpora una tienda Yoga donde encontrarás una cuidada selección de excelentes productos para la práctica, naturales y respetuosos con el medio ambiente, de marcas que difícilmente se pueden encontrar en el mercado europeo, todas con compromiso medioambiental y social. Store Yoga, Manduka, Yogitoes, Mats, Yoga Bags, yogui towels. Estores de Ioga, esterillas de Yoga, bolsas de Yoga, bosses de Yoga. Accessorios de Yoga, accessoris de Ioga, Props YOGA Clases de Yoga, Classes de Yoga Barcelona, Calendario actividades de Yoga, directorio de centros de Yoga, tienda de Yoga
Gyantse, Kumbum, Tibet author:Víctor Domènech
middle
Meditación para principiantes
18 Apr
2012

Per anar fent boca per Sant Jordi, us proposem una nova lectura Meditación para principiantes de Jack Kornfield, un petit llibre editat en castellà per Kairós que us obrirà la porta d'aquest meravellós món de l'assossec de l'ànima i que us servirà de guia si ja mediteu.


Meditacion para principiantes

Meditación para principiantesSovint, en parlar sobre meditació amb persones que encara no s'han endinsat en aquest camí, apareix la definició que el diccionari de la llengua dóna del terme 'meditar' i que se centra en la dura tasca d'aplicar amb profunda atenció el pensament a la consideració d'alguna cosa. Es parla de meditació com a sinònim de reflexió, de meditació com una tècnica que convida a la impossible quietud del cos per deixar que la ment hiperactiva descansi en ell, i això sembla molt difícil de poder aconseguir ... ¿Però, com s'ho han fet aquells que parlen les bondats d'aquestes pràctiques tan antigues?

Jack Kornfield ensenya amb passos senzills com endinsar-se en la meditació de l'atenció plena, o vipassana, que constitueix el cor de la meditació budista. El terme vipassana significa “veure les coses tal com són realment” i dóna nom a una pràctica que es centra en l'atenció conscient i ens ajuda a desenvolupar la quietud enmig de l'activitat.

En paraules de l'autor, 'Meditar significa contemplar la nostra vida d'una manera amable i bondadosa i descobrir la manera de despertar i alliberar-nos (...) Despertar, és a dir, estar realment present és, de fet, la clau de totes les arts' i per aconseguir-ho necessitem apropar-nos a la meditació amb un esperit obert, observador i àvid de descobriment.

La pràctica de la meditació ens convertirà en persones més atentes, presents, compassives i obertes. Despertarem a la realitat del dharma (la saviesa que sempre és present) i així ens adonarem de la fugacitat de les nostres vides i de com tot es troba sumit en un continu procés de canvi, “perquè la vida és un riu on tot canvia i aferrar-nos a alguna cosa no fa sinó generar patiment i decepció.” Despertarem a “la saviesa de la inseguretat” i tindrem capacitat de fluir amb el canvi, de veure'l com un procés de transformació i de relaxar-nos enmig de la incertesa.

Meditar ens farà adonar-nos de seguida de l'estat del nostre cos, de les tensions, la fatiga, l'energia, però sobretot ens farà prendre consciència de que en realitat no posseïm el nostre cos, només l'habitem durant un temps en el qual no para de canviar. Podrem contemplar-lo de forma oberta i equànime, podrem també contemplar els nostres sentiments i poc a poc tot allò que va apareixent en la nostra ment. Serem capaços d'establir una relació més sàvia, més amable i compassiva amb tot el que s'esdevé i ens envolta.

La meditació no es centra en intentar mantenir un determinat estat mental sinó en aprendre a estar presents i en romandre atents a cada moment: ens ensenya a estimar i a descobrir la manera d'obrir-nos a tots els aspectes de la nostra ment i als altres. Ens ensenya a ser on som, a ser conscients del moment present.

El llibre desgrana el camí pas a pas i ens anima a abordar-lo com una obra d'art, sense pressa, amb paciència. Ens ensenya a conèixer bé el lloc on tot passa, el nostre cos. És en ell on descobrim la respiració i la freqüència amb què la nostra ment divaga, ho advertim i la convidem una i altra vegada a tornar al moment present.

“D'aquesta forma la teva capacitat de ser present augmentarà, fins que comencis a habitar més en el present que en l'oblit, la fantasia o el record.”

El nostre cos és també el lloc de la sensacions i hi dirigirem també la nostra atenció plena: quietud, tensió, benestar, picor, dolor, poden formar part de la meditació i els aplicarem el mateix respecte que hem desenvolupat amb la respiració fins i tot deixant que s'expandeixin, sentint-les d'una manera nova, aprenent a relacionar-nos amb totes les experiències, tant les agradables com les doloroses, amb compassió, enteresa i comprensió per trobar un lloc on puguem establir contacte amb un nivell més profund del nostre ésser, amb una capa de consciència i centrament que ens enforteixi i ens ajudi a experimentar tots els canvis de la nostra vida.

Aprendrem què fer quan els pensaments, els desitjos, els judicis, la somnolència afloren durant la meditació i s'obrirà davant nostre el camí de la pràctica alliberadora del perdó i de l'amor altruista.

L'art de viure sàviament amb atenció plena es pot practicar en tots els moments de la vida, en la quietud del coixí de meditació, durant un dinar, durant un passeig.


“Quan dipositem tota la nostra atenció en l'acte d'anar i venir pel mateix camí, de seguida ens adonem que la meta no consisteix tant en arribar a algun lloc, com en ser on som. Aquesta és, sens dubte, l'essència de la meditació”.


Textos relacionats:
El poder de la atenció plena
www.yogasfera.com/ca/blog/2010/11/25/75/elpoderdelatencioplena

In { Llibres, } comments{ 0 } author: Mariona Costa
Afegeix el teu comentari:
http://www.yogaiastore.com